Hoppa till sidans innehåll

Skidskolan är inställd 2020.


Hej och välkomna till Tunafors Slaloms skidskola i Vilstabacken 2020!

 

Skidskolan börjar tisdag 28/1 18.00. Vi samlas nedanför backen. Det kommer att finnas skyltar att samlas vid.

Skidskolan kommer att vara 6 tillfällen,

Lektion 1 Tisdag 28/1 18.00

Lektion 2 Torsdag 30/1 18.00

Lektion 3 Tisdag 4/2 18.00

Lektion 4 Torsdag 6/2 18.00

Lektion 5 Tisdag 11/2 18.00

Lektion 6 samt Avslutning med tävling Torsdag 13/2 17.00-19.00, fika kommer att finnas till barnen

 

För att allt ska flyta på så smidigt som möjligt har vi ett antal förhållningsregler:

-          Inför första passet vill vi att ni provar barnens utrustning i lugn och ro hemma så att allting passar. Ställ gärna skidorna på en matta inomhus och låt barnet testa att sätta på och ta av sig skidorna hemma. Detta kommer att underlätta inför första passet på plats.

-          Barnen ska ha kläder avsedda för väderlek, tänk också att täcka utsatta delar som hals och ansikte vid bistrare väder. Galonkläder får inte användas.

-          Tänk också på att avklara alla eventuella toalettbesök och liknande innan skidskolans början. Det är en bit mellan backen och Vilsta Raststuga som är närmaste lokalen med toaletter.

-          Det är också bra om barnen är mätta och belåtna innan skidskolans början. Ett mellanmål innan gör att barnet orkar hela passet även om middagen väntar hemma efter passet. Ett bra tips är också att lämna en chokladbit eller en banan i barnens ficka som dom kan äta på om det skulle behövas.

-          Sedan är det mycket nytt för de flesta barnen och nya situationer kommer att uppstå. Dock så fungerar det bättre om dom inte ser sina föräldrar i direkt närhet. Så vi vill försöka att ni lämnar över barnet till skidskoleledarna och sedan säger hej då, lycka till! Det finns en servering uppe i raststugan om man vill gå iväg och ta en fika under tiden.

Avgiften medger även att eleven kan fortsätta i ordinarie introduktionsgrupp i TSK Slalom efter sportlovet v.8, under förutsättning eleven kan åka lift själv och stanna på ett kontrollerat sätt. I avgiften ingår tillfälligt medlemskap i Tunafors Slalom. Som medlem är man försäkrad vid träning samt resor till och från dessa. Liftkort ingår i priset för de tillfällen det är skidskola.

Genom samarbete med Sporthuset Kanotcenter kan ni hyra utrustning under skidskolans 3 veckor för 500 kr. Då ingår skidor, pjäxor och stavar samt hjälm! Tänk dock på att antalet utrustningar är begränsat så först till kvarn gäller. Kontakta Sporthuset Kanotcenter: This is a mailto link eller på 016-13 71 70.

VÄLKOMNA!

TSK Slaloms skidskola 2020

Therese Nordstrand och Lisa Edholm

Skidskoleansvariga

 

 

Uppdaterad: 03 DEC 2018 09:12 Skribent: Per Sandberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Tunafors SK - Skidor
Verkstadsgatan 5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info