Hoppa till sidans innehåll

Hej och välkomna till Tunafors Slaloms skidskola i Vilstabacken v.6 eller v.7 2022 - OBS! Skidskolan är fullbokad.


Vi vänder oss till nybörjare i åldern 6-15 år som vill lära sig att åka slalom. Skidskolan kommer att genomföras v.6 och v.7. En grupp om 15 barn kommer att gå skidskola måndag-torsdag v.6 och en ny grupp v.7

Lektion 1                      Måndag            17.30 – 19.00

Lektion 2                      Tisdag              17.30 – 19.00

Lektion 3                      Onsdag             17.30 – 19.00

Lektion 4 samt Avslutning     Torsdag     17.00-19.00 med tävling, fika till barnen

 

Kostnad

Kostnad för skidskolan är 800 kr/barn. Om skidskolan skulle tvingas ställs in p.g.a. snöbrist betalas kostnaden tillbaka. Om mer än 50% av skidskolan är genomförd betalas inget tillbaka.

Liftkort ingår i priset för de tillfällen det är skidskola. Vill man åka i Vilstabacken utöver dessa tillfällen betalar man liftkort som vanligt. Efter skidskolan är avslutad kan man fortsätta träningen inom ramen för klubbens ordinarie träningar utan extra kostnad, medlemskap i klubben ingår då. Som medlem är man försäkrad vid träning samt resor till och från dessa.

Anmälan

Anmälan sker genom denna länk. Observera att din plats är garanterad först när betalning inkommit. Betalning sker till PG 761640-2 (Tunafors Slalom), detta ska göras i samband med att du anmäler dig via länken. Först till kvarn gäller.

Vi har vi följande grupper:

  • Snöbollar Vänder sig till de som aldrig åkt förut.
  • Snögubbar För de som kan åka lift och ploga sig ner.
  • Snöstjärnor Kan åka lift och kan åka självständigt.

Ledare

För att vi ska kunna genomföra skidskolan är ledare i grupperna i huvudsak föräldrar. Detta gör vi för att kunna utöka antalet platser i skidskolan som annars blir begränsat. Om du kan tänka dig att vara hjälpledare är du varmt välkommen att ange detta vid anmälningstillfället alternativt kontakta skidskolekommittén via mail eller telefon.

Barn till hjälpledare har automatiskt en plats i grupperna.

Alla ledare får utbildning inför säsongen av TSK. Utbildningen anpassas efter förutsättningarna hos ledarna, men vi brukar räkna med teori och praktik på snö där vi går igenom varje pass. Denna är obligatorisk för alla ledare, även hjälpledare! Tränare från TSK är också med under skidskolan.

 

Inför skidskolestart

För att allt ska flyta på så smidigt som möjligt har vi ett antal förhållningsregler:

  • Inför första passet vill vi att ni provar barnens utrustning i lugn och ro hemma så att allting passar. Ställ gärna skidorna på en matta inomhus och låt barnet testa att sätta på och ta av sig skidorna hemma. Detta kommer att underlätta inför första passet på plats.
  • Barnen ska ha kläder avsedda för väderlek, tänk också att täcka utsatta delar som hals och ansikte vid bistrare väder. Galonkläder får inte användas.
  • Tänk också på att avklara alla eventuella toalettbesök och liknande innan skidskolans början. Det är en bit mellan backen och Vilsta Raststuga som är närmaste lokalen med toaletter.
  • Det är också bra om barnen är mätta och belåtna innan skidskolans början. Ett mellanmål innan gör att barnet orkar hela passet även om middagen väntar hemma efter passet. Ett bra tips är också att lämna en chokladbit eller en banan i barnens ficka som dom kan äta på om det skulle behövas.
  • Sedan är det mycket nytt för de flesta barnen och nya situationer kommer att uppstå. Dock så fungerar det bättre om dom inte ser sina föräldrar i direkt närhet. Så vi vill försöka att ni lämnar över barnet till skidskoleledarna och sedan säger hej då, lycka till! Det finns en servering uppe i raststugan om man vill gå iväg och ta en fika under tiden.

 

Riktlinjer map Covid-19

Vi följer Folhälsomyndighetens samt Svenska skidförbundets rekommendationer. Veckan innan skidskolestart kommer vi att skicka ut ett mail till deltagarna med de senaste riktlinjerna som vi alla ska förhålla oss till

 

VÄLKOMNA!

TSK Slaloms skidskola 2022

Dag Eriksson

This is a mailto link

Uppdaterad: 11 JAN 2022 22:24 Skribent: Kristin Lindberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tunafors SK - Skidor
Verkstadsgatan 5
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info