Gå till innehåll
Tunafors Slalom
Tunafors Slalom

Barntränarutbildning till tränare, föräldrar och äldre aktiva åkare

Vi har äntligen lyckats få en barnträarutbildning (BTU) till Vilstabacken och erbjuder den därför gratis till alla tränare, föräldrar och äldre aktiva åkare (U16+) utan förpliktelser på att ställa upp som tränare.

Utbildningen består av tre tillfällen

  • Onsdag 13/3 kl 20:00-21:00, digitalt event
  • Måndag 18/3 kl 17:00-21:00, Vilstabacken
  • Tisdag 19/3 kl 17:00-21:00, Vilstabacken

Information om kursen

Genom BTU får du en grundläggande förståelse för miljön kring barnet samt lär dig om de faktorer som är relevanta för hälsa och rörelseglädje inom alpin skidåkning.

Under utbildningen får du verktyg för att kunna hjälpa barnet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och mål.

Kursinnehåll

  • Idrottens ledarskap
  • Utförsåkningens teknik och metodik

Barnen är en viktig och stor målgrupp – våra framtida skidåkare. Vi vill därför tillsammans med våra distrikt, via Svensk alpin barntränarutbildning, förenkla och öka tillgängligheten till utbildning för fler ledare och tränare.

Utbildningen genomförs i närmiljön av distriktsutbildare och instruktörer med stöd från Svenska Skidförbundet. Kursens innehåll riktas till deltagarnas eget ledarskap och hur kan vi tillsammans skapar trygga och inspirerande inlärningsmiljöer för barn med målsättningen att utveckla en allsidig rörelserepertoar på skidor. Allsidighet är grunden i allt idrottande oavsett ambition och framtida målsättningar.

Sista anmälan är 12/3.

Jag vill anmäla mig