Gå till innehåll
Tunafors Slalom
Tunafors Slalom

Inför skidskolestart

För att allt ska flyta på så smidigt som möjligt har vi ett antal förhållningsregler:

  • Inför första passet vill vi att ni provar barnens utrustning i lugn och ro hemma så att allting passar. Ställ gärna skidorna på en matta inomhus och låt barnet testa att sätta på och ta av sig skidorna hemma. Detta kommer att underlätta inför första passet på plats.
  • Barnen ska ha kläder avsedda för väderlek, tänk också att täcka utsatta delar som hals och ansikte vid bistrare väder. Galonkläder får inte användas.
  • Tänk också på att avklara alla eventuella toalettbesök och liknande innan skidskolans början. Det är en bit mellan backen och Vilsta Raststuga som är närmaste lokalen med toaletter.
  • Det är också bra om barnen är mätta och belåtna innan skidskolans början. Ett mellanmål innan gör att barnet orkar hela passet även om middagen väntar hemma efter passet. Ett bra tips är också att lämna en chokladbit eller en banan i barnens ficka som dom kan äta på om det skulle behövas.
  • Sedan är det mycket nytt för de flesta barnen och nya situationer kommer att uppstå. Dock så fungerar det bättre om dom inte ser sina föräldrar i direkt närhet. Så vi vill försöka att ni lämnar över barnet till skidskoleledarna och sedan säger hej då, lycka till! Det finns en servering uppe i raststugan om man vill gå iväg och ta en fika under tiden.

Sponsorer